מונוסודיום גלוטמט - חומר המשמש כחומר טעם נפוץ, זהו מלח נתרן של חומצה גלוטמית - נתגלה ונרשם כפטנט ב-1909, משמש כחומר לטעם "אומאמי" (מטעמי היסוד - טעם "בשרי").
מוסף למזונות מעובדים - שימורים, רטבים ואבקות מרק לשם השבחת הטעם.
יש טענות כי מונוסודיום גלוטמט גורם לתחלואים, כמו - קוצר נשימה, קשיי עיכול, כאבי ראש ועוד.
לאחר מחקר ענף שנערך בעשרות השנים האחרונות, לא נמצא כל קשר בין מונוסודיום גלוטמט ובין תגובה אלרגית כלשהי.
ב-1991 קבעה ועדה למזון של האיחוד האירופי את "הצריכה היומית המקובלת" של מונוסודיום גלוטמט כ"לא מוגדרת" - סיווג בטיחות גבוה ביותר.
ב1995 קבע דו"ח של ה FDA, (אולי בלחץ ציבורי) כי אצל אנשים מסויימים יכולה להמצא רגישות - תחושת צריבה בחזה, בגב, תחושת דקירות או חום בפנים, ברקות, וכד'.